Αρχική > σεμινάρια, εκπαίδευση, Soft Skills for Project Managers > Soft Skills for Project Managers στην Αθήνα – Ιούνιος 2016

Soft Skills for Project Managers στην Αθήνα – Ιούνιος 2016

Soft skills for project managers

Στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Crown Plaza στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουνίου το σεμινάριο – workshop  Soft Skills for Project Managers. Τα θέματα που καλύφθηκαν ήταν πολλά και το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Το θέμα μας πλαισιώθηκε πρακτικά με πολλές ασκήσεις, τεστ αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης καθώς και παιχνίδια ελέγχου συμπεριφοράς. Μιλήσαμε για τις τεχνικές διαπραγματεύσεων και αναγνωρίσαμε μερικές πάνω σε σενάριο από την ιστορία του Θουκυδίδη, αξιολογηθήκαμε στο πόσο ενεργητικοί ακροατές είμαστε και συζητήσαμε τρόπους διαχείρισης των συγκρούσεων στον εργασιακό και όχι μόνο χώρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το τεστ αυτό-αξιολόγησης για τους τύπους συμπεριφοράς. Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως ένα εργαλείο το μοντέλο αυτό ώστε να προσαρμόσουμε κατάλληλα την επικοινωνία μας σε κάθε περίπτωση και για κάθε συνομιλητή; Γνωρίσαμε ακόμα τεχνικές διαχείρισης χρόνου που συνδράμουν συνάμα στην διαχείριση του στρες.

Διερευνήθηκαν μελέτες περιπτώσεων κριτικής και δημιουργικής σκέψης που αποτελούν θεμελιώδης δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων. Με τεστ αυτό-αξιολόγησης για τις πολλαπλές νοημοσύνες διακρίναμε σε ποιες από αυτές αποδίδουμε καλύτερα και πώς αυτές μπορεί να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την προσωπική και επαγγελματική μας ανάπτυξη.

team building activities

Φυσικά πραγματευτήκαμε και πολλά άλλα θέματα τα οποία σχετίζονται με τις νοητικές και κοινωνικές δεξιότητες που αναδεικνύουν τον σύγχρονο επιτυχημένο επαγγελματία στο ραγδαία εναλλασσόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της αγοράς.

Το Soft Skills for Project Managers είναι ένα πρόγραμμα που κανένας επαγγελματίας δεν πρέπει να χάσει!

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιουλίου. Η ομάδα έχει σχεδόν συμπληρωθεί και απομένουν λίγες ακόμη θέσεις.

…ελάτε, το λοιπόν, μαζί καλά να το σκεφτούμε και ότι δεν βρίσκω μοναχός, όλοι μαζί να βρούμε. (Οδύσσεια Κ192)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: